SJO ZW'19-SVS JO9-1

Selectie

Atilla Cona, Mathijs Dodemond, Siem Essers, Ivan Kleijnen, Iwan Pennings, Jeremy Schreurs, Olivier Visser, Tom Vossen, Bram Wierts, Tim Wijsen.

Trainingstijden

Dinsdag 18:00 uur - 19:15 uur in Eys
Donderdag 18:00 uur - 19:15 uur in Simpelveld

Contactpersonen

Stephan Pennings
Stephan Pennings

t. 06-27090302
e. penningsstephan@ziggo.nl
Patrick Kleijnen
Patrick Kleijnen

t. 06-36164747
e. pat.kleijnen@gmail.com
 

LAATSTE NIEUWS

 • Geuldal JO9-1 - SJO ZW'19-SVS JO9-1

   
  Na een vrije zaterdag vorige week, door aflasting van de wedstrijd, moest de JO9-1 zaterdag weer spelen. De tegenstander was Geuldal JO9-1. Een op papier gelijkwaardige tegenstander.
  We werden vriendelijk ontvangen door de tegenstander op deze ijskoude ochtend.
  Tijdens de warming-up bleek al snel dat sommigen het ijskoud hadden, dus we besloten met de tegenstander om de wedstrijd maar snel te laten beginnen.
  Na de aftrap werd al snel duidelijk dat we net als 2 weken geleden, weer niet de scherpe hadden. De tegenstander kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel en miste enkele kansen. Na een aantal pogingen van Geuldal kwamen we terecht op achterstand 1-0. De tegenstander had wat meer balbezit en dreiging, wat resulteerde in het eerste gedeelte van de 1e helft in een 3-0 achterstand.
  Na een aanval van onze kant scoorde Ivan eindelijk ons openingsdoelpunt 3-1. Hierna kregen we wat meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in de 3-2 van Jeremy.
  We bleven wat beter spelen dan in het begin van de wedstrijd. We kwamen voor de rust nog op gelijke hoogte door een weergaloos doelpunt van Jeremy 3-3. We hadden het gevoel dat er meer in zat, vooral omdat we terugkwamen van een 3-0 achterstand.
  Met een 3-3 ruststand gingen we naar de kleedkamer om op te warmen, vooral Mathijs en Iwan hadden het ontzettend koud.
  De 2e helft was er een om snel te vergeten. veel balverlies, geen scherpte en vooral gebrek aan felheid, nogal wat onnodige blunders in de voorhoede en achterhoede. De enige die in de 2e helft zijn niveau haalde was Siem, die gemotiveerd bleef voetballen en met enkele mooie acties de bal naar voren bracht.
  Eindstand na een dramatische 2e helft : 9-3 verlies! Onze grootste nederlaag tot nu toe.
  Na een uitstekende 1e helft van het seizoen, met een bijna winst tegen de huidige koploper, zijn we de laatste 2 wedstrijden uit vorm geraakt.
  Ondanks het verlies was het een ontzettend sportieve wedstrijd, het ging er vriendelijk aan toe, mede door de vriendelijke coaches en spelers van de tegenstander. Met recht een voorbeeld voor het door de KNVB bedoelde fair play en plezier.
  Na het penaltyschieten waren onze jongens de nederlaag waarschijnlijk al vergeten, want ze hadden weer enorm plezier.
   
   

 • Rood Groen LVC JO9-2 - SJO ZW'19-SVS JO9-1


  De JO9-1 speelde zaterdag tegen Rood groen LVC JO9-2. Een tegenstander waar weinig over bekend was.
  Na de aftrap bleek al snel dat we sterker waren. Na in het begin enkele gemiste kansen van Bram en Jeremy hadden we het overwicht, maar het bleek ook dat de scherpte er niet was en een aantal onder hun niveau speelden. Het zag sloom uit en er werd niet fel gespeeld en veel afgewacht. Bij hun eerste doorbraak door de verdediging scoorde tegenstander meteen 1-0.
  Hier schrokken we van, dit was tegen de verhouding in. Het bleef hierna moeilijk, we kwamen op 1-1 niet lang hierna werd het 1-2. We moesten goed opletten want er werden veel foutjes gemaakt en de tegenstander kwam er soms gevaarlijk door. Na de 1-3 leek het of we beter gingen spelen, maar de tegenstander scoorde weer tegen 2-3. Het ging gelijk op qua score, maar het veld overwicht was er toch wel voor ons. Nog voor de pauze maakten we nog de 2-4.
  Na de rust ging het op de zelfde manier verder, we waren wel beter maar de jongens hadden vandaag hun dag niet. veel balverlies en gemiste kansen. Pas in de laatste minuten begon het een beetje te lopen en scoorden we nog 3 doelpunten.
  De eindstand na deze mindere wedstrijd 3-8 winst!
  Toch tevreden, vooral omdat ze tijdens deze mindere wedstrijd toch alles gaven, maar het lukte gewoon niet, de scherpte was er niet. Dat hebben de beste teams wel eens.

 • RKSVB/Voerendaal JO9-3 - SJO ZW'19-SVS JO19-1

   
  Dinsdag speelde de jo9-1 een inhaalwedstrijd tegen RKSVB/Voerendaal jo9-3 in Ubachsberg.
  Tegen dit team hadden we al eens gespeeld in de beker en toen hadden we met ruime cijfers gewonnen. De verwachting was dat dit weer zou gebeuren.
  Na de aftrap op deze koude avond namen we meteen het initiatief, Jeremy die herhaaldelijk via rechts aanviel en een aantal keren het zijnet raakte, zorgde voor veel dreiging, maar geen doelpunt.
  De openingstreffer liet even op zich wachten maar dat hij ging vallen was zeker.
  Nadat de openingstreffer erin zat, werden de wisselspelers ingebracht. Er kwam meteen dreiging van Ivan, die ontketend was en herhaaldelijk langs de zijlijn sprintte. Na een snelle indribbel scoorde hij de 0-2.
  Bij de time out na 10 minuten stond het "slechts" 0-2. We waren wel de bovenliggende partij. Onze keeper Iwan hoefde geen werk te verrichten. Na de timeout ging Ivan verder met zijn dribbels en even later scoorde hij de 0-3. Hierna vielen nog 2 doelpunten door oa Bram die ook in vorm was. Bij rust stond het 0-5.
  We gingen even opwarmen in het kleedlokaal.
  In de 2e helft kwam de tegenstander even door onze verdediging en maakte een doelpunt. Dit was ook de laatste keer dat ze door onze verdediging kwamen, want we hadden ze helemaal klem gezet op hun helft, zodat keeper Iwan tijd had om uit verveling het gras wat nader te bekijken. Buiten Bram en Ivan was ook Tim vandaag in vorm, hij heerste op het middenveld.
  Na best veel gemiste kansen wisten we uiteindelijk nog 5 doelpunten te scoren, mede door een hattrick van Bram. Siem pikte ook zijn doelpunt mee en het werd uiteindelijk 1-10. Het had meer kunnen zijn, maar het was een fijne wedstrijd, zeker na de krachtinspanning van zaterdag. 
  Goed gespeeld Jongens!!
   

 • SJO ZW'19-SVS JO9-1 - Sylvia JO9-1


  Na 2 vrije weekenden, moest de JO9-1 afgelopen zaterdag weer een wedstrijd spelen in de competitie. Het was de 4e competitiewedstrijd, thuis tegen Sylvia JO9-1.
  Deze tegenstander had al hun wedstrijden in de competitie makkelijk gewonnen met dubbele cijfers. En is een van de 2 teams in de competitie zonder puntverlies (ook Heuvelland JO9-1). Dus alweer een sterke tegenstander.
  Na de aftrap was het meteen te merken dat het een sterke tegenstander was, die ook technisch goed was.
  Toch kwamen we vroeg op voorsprong door onze topscorer Jeremy 1-0. De voorsprong hielden we even vast, maar na enkele minuten werd toch de gelijkmaker binnengeschoten door Sylvia 1-1. De spelers waren aan elkaar gewaagd, wij waren fysiek iets sterker en Sylvia was technisch iets beter. Jeremy die vandaag in vorm was en uitblonk in de voorhoede maakte de 2-1. Dit was de tegenstander niet gewend. Het duel begon opeens van beide kanten feller te worden. Er werden stevige duels om de bal uitgevochten. Mathijs, de spil op het middenveld, won bijna alle duels om de bal. Toch kwam Sylvia op gelijke hoogte 2-2. Het duurde niet lang en Jeremy schoot zijn derde doelpunt binnen, een ware hattrick 3-2. Het duel werd pittiger, de harde duels begonnen soms van beide kanten iets TE fel te worden en er moest helaas toch gefloten worden voor overtredingen. De tegenstander kwam weer op gelijke hoogte en scoorde de 3-3. Maar zoals gezegd Jeremy was de uitblinker vandaag en maakte zijn vierde treffer nog voor de pauze 4-3.
  We gingen de kleedkamer in met een voorsprong, maar we wisten dat het nog een hele kluif zou worden om de voorsprong vast te houden.
  Na de rust gingen de felle duels onverminderd door en de sfeer werd een beetje grimmig, de spelbegeleider die overrompeld werd door het duel dat op het scherpst van de snede werd gespeeld, moest na enige twijfel voor een zeldzame strafschop voor Sylvia fluiten. Deze werd binnen geschoten 4-4.
  Dit was een kantelmoment in de wedstrijd. De tegenstander kreeg een beetje overwicht scoorde nog twee keer en liep uit naar 4-6. Uiteindelijk kon Ivan na een assist van Jeremy nog de 5-6 binnen schieten. Er leek nog een gelijkspel in te zitten maar Sylvia maakte nog de zevende en we verloren uiteindelijk met 5-7.
  Na een goede eerste helft verloren we de wedstrijd in de 2e helft.

  De jongens hebben hun uiterste best gedaan,maar het mocht niet baten. Het was een zeldzaam fel duel.
  Goed gespeeld!!

 • Voerendaal/RKSVB JO9-4 - SJO ZW19-SVS JO9-1

   
  Zaterdag speelde de JO9-1 alweer zijn 2e competitie wedstrijd om 9.00 uur in en tegen Voerendaal/RKSVB JO9-4.
  Op papier een van de zwakkere tegenstanders.
  Op vrijdagavond hadden onze jongens nog een demo training gekregen van Michel Hordijk (ex- Ajax) en de meesten lagen dus pas tegen 10 uur in bed. Toevallig was ook onze wedstrijd vroeger dan normaal en we moesten weer om 08.15 uur verzamelen en dus weer vroeg opstaan. 
  Na de aftrap in de stromende regen maakten we toch een vermoeide indruk en werden we in het begin meteen even onverwacht onder druk gezet. Ook onze openingstreffer die wel in de lucht hing, duurde wat lang. Maar toen alweer topscorer Jeremy het openingsdoelpunt scoorde verdween de vermoeidheid langzaam en begonnen we meer te scoren. Langzaam beginnen ze ook het spelletje een beetje te snappen en hielden ze zich goed aan hun posities. Vooral Atilla en Siem die hun drang naar het strafschopgebied konden onderdrukken bleven met discipline in de achterhoede.
  Hierdoor was de rust stand 1-7.
  de 2e helft ging van beide kanten wat moeilijk vooral door de stromende regen en doorweekte kleding van beide teams verliep alles wat stroef. waardoor we uiteindelijk na enkele gemiste open kansen wonnen met 2-11
  Al met al een goed uitgespeelde wedstrijd ondanks de stromende regen en de merkbare vermoeidheid.

  Goed gespeeld mannen!!...


   

 • SJO ZW'19-SVS JO9-1 - SJO Heuvelland JO9-1

   
  Afgelopen zaterdag speelde de JO9-1 de eerste wedstrijd in de competitie. Een echte derby tegen SJO heuvelland JO9-1. Deze sterke tegenstander had alle bekerwedstrijden met toto uitslagen gewonnen. Het beloofde dus een zeer moeilijke wedstrijd te worden, waarbij we ook konden kijken waar we stonden qua sterkte.
  Bij heuvelland speelt ook een spelertje (Jesse) dat in Eys op school zit in groep 5, bij Ivan in de klas. Hierdoor was de wedstrijd het gesprek van de week. Beide wilden graag met hun team van elkaar winnen.
  Met gezonde spanning begonnen de jongens met het bekende ritueel handjes schudden.
  De spanning liep op en na het fluitsignaal begon eindelijk de de wedstrijd. Na de aftrap ging het een beetje gelijk op, totdat de we op achterstand kwamen door een vroege tegentreffer 0-1. Heuvelland kreeg hierna iets meer overwicht en liet hun sterkte zien. Het was ook nog Jesse die met een afstandschot over onze superkeeper Tom de 0-2 binnenschoot en een doem scenario leek waarheid te worden.
  Siem en Ivan die als wisselspeler begonnen, werden door coach Stephan het veld ingebracht. Met het inbrengen van deze spelers werd er meteen meer gevaar gesticht voor het doel van de tegenstander. Ivan die zeer gemotiveerd was gaf een voorzet van rechts, deze werd geschampt door Siem en belande voor de voeten van Iwan die de bal netjes binnen schoot 1-2. Dit gaf de jongens zelfvertrouwen en niet lang hierna schoot Ivan met een mooi schot van afstand de gelijkmaker binnen 2-2. De jongens en de trainers en publiek voelden dat er iets mogelijk was en niet lang hierna viel de 3-2 ook nog (weet niet meer door wie). Heuvelland was geschrokken en de wedstrijd werd feller, met verbeten duels voor de bal. Het ging op en neer beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het lukte heuvelland toch nog om voor rust de gelijkmaker binnen te schieten 3-3.
  na de rust werd het duel nog feller beide teams gingen voor de winst. Heuvelland kwam weer op voorsprong 3-4. Maar onze jongens bleven fel spelen, Atilla, Tim en Mathijs die een dijk van een wedstrijd speelden op het middenveld en achterin hielden de felheid erin en dat resulteerde in de gelijkmaker, (door de spanning weer vergeten wie) 4-4. Nadat de bal 5 minuten voor tijd achter hun verdediging belande en ten prooi viel aan onze supersnelle topscorer Jeremy die deze kans zoals altijd benut en scoorde de 5-4. De winst lonkte de jongens voelden dat en gingen minder geconcentreerd spelen. De slotfase werd enorm spannend. heuvelland zette weer aan met hun 6 jarig talentje Pim Ploemen.
  Onze keeper Tom hield ons nog even in de wedstrijd door een paar katachtige reddingen, maar onze jongens waren bij hoekschoppen(indribbel) hun concentratie volledig kwijt en het heuvelland talentje maakte hier gretig gebruik van en de 5-5 en 5-6 vielen vlak achter elkaar. En de overwinning ging aan onze neus voorbij.
  Maar we zijn supertrots op onze jongens die echt een dijk van een wedstrijd speelden.
  In lange tijd niet meer zo een spannende wedstrijd meegemaakt..