SJO ZW'19-SVS JO9-1

Selectie

Atilla Cona, Mathijs Dodemond, Siem Essers, Ivan Kleijnen, Iwan Pennings, Jeremy Schreurs, Olivier Visser, Tom Vossen, Bram Wierts, Tim Wijsen.

Trainingstijden

Dinsdag 18:00 uur - 19:15 uur in Eys
Donderdag 18:00 uur - 19:15 uur in Simpelveld

Contactpersonen

Stephan Pennings

t. 06-27090302
e. penningsstephan@ziggo.nl
Patrick Kleijnen

t. 06-36164747
e. pat.kleijnen@gmail.com

LAATSTE NIEUWS

• Voerendaal/RKSVB JO9-4 - SJO ZW19-SVS JO9-1

Zaterdag speelde de JO9-1 alweer zijn 2e competitie wedstrijd om 9.00 uur in en tegen Voerendaal/RKSVB JO9-4.
    Op papier een van de zwakkere tegenstanders.
    Op vrijdagavond hadden onze jongens nog een demo training gekregen van Michel Hordijk (ex- Ajax) en de meesten lagen dus pas tegen 10 uur in bed. Toevallig was ook onze wedstrijd vroeger dan normaal en we moesten weer om 08.15 uur verzamelen en dus weer vroeg opstaan.
    Na de aftrap in de stromende regen maakten we toch een vermoeide indruk en werden we in het begin meteen even onverwacht onder druk gezet. Ook onze openingstreffer die wel in de lucht hing, duurde wat lang. Maar toen alweer topscorer Jeremy het openingsdoelpunt scoorde verdween de vermoeidheid langzaam en begonnen we meer te scoren. Langzaam beginnen ze ook het spelletje een beetje te snappen en hielden ze zich goed aan hun posities. Vooral Atilla en Siem die hun drang naar het strafschopgebied konden onderdrukken bleven met discipline in de achterhoede.
    Hierdoor was de rust stand 1-7.
    de 2e helft ging van beide kanten wat moeilijk vooral door de stromende regen en doorweekte kleding van beide teams verliep alles wat stroef. waardoor we uiteindelijk na enkele gemiste open kansen wonnen met 2-11
    Al met al een goed uitgespeelde wedstrijd ondanks de stromende regen en de merkbare vermoeidheid.

Goed gespeeld mannen!!...

• SJO ZW'19-SVS JO9-1 - SJO Heuvelland JO9-1

Afgelopen zaterdag speelde de JO9-1 de eerste wedstrijd in de competitie. Een echte derby tegen SJO heuvelland JO9-1. Deze sterke tegenstander had alle bekerwedstrijden met toto uitslagen gewonnen. Het beloofde dus een zeer moeilijke wedstrijd te worden, waarbij we ook konden kijken waar we stonden qua sterkte.
    Bij heuvelland speelt ook een spelertje (Jesse) dat in Eys op school zit in groep 5, bij Ivan in de klas. Hierdoor was de wedstrijd het gesprek van de week. Beide wilden graag met hun team van elkaar winnen.
    Met gezonde spanning begonnen de jongens met het bekende ritueel handjes schudden.
    De spanning liep op en na het fluitsignaal begon eindelijk de de wedstrijd. Na de aftrap ging het een beetje gelijk op, totdat de we op achterstand kwamen door een vroege tegentreffer 0-1. Heuvelland kreeg hierna iets meer overwicht en liet hun sterkte zien. Het was ook nog Jesse die met een afstandschot over onze superkeeper Tom de 0-2 binnenschoot en een doem scenario leek waarheid te worden.
    Siem en Ivan die als wisselspeler begonnen, werden door coach Stephan het veld ingebracht. Met het inbrengen van deze spelers werd er meteen meer gevaar gesticht voor het doel van de tegenstander. Ivan die zeer gemotiveerd was gaf een voorzet van rechts, deze werd geschampt door Siem en belande voor de voeten van Iwan die de bal netjes binnen schoot 1-2. Dit gaf de jongens zelfvertrouwen en niet lang hierna schoot Ivan met een mooi schot van afstand de gelijkmaker binnen 2-2. De jongens en de trainers en publiek voelden dat er iets mogelijk was en niet lang hierna viel de 3-2 ook nog (weet niet meer door wie). Heuvelland was geschrokken en de wedstrijd werd feller, met verbeten duels voor de bal. Het ging op en neer beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het lukte heuvelland toch nog om voor rust de gelijkmaker binnen te schieten 3-3.
    na de rust werd het duel nog feller beide teams gingen voor de winst. Heuvelland kwam weer op voorsprong 3-4. Maar onze jongens bleven fel spelen, Atilla, Tim en Mathijs die een dijk van een wedstrijd speelden op het middenveld en achterin hielden de felheid erin en dat resulteerde in de gelijkmaker, (door de spanning weer vergeten wie) 4-4. Nadat de bal 5 minuten voor tijd achter hun verdediging belande en ten prooi viel aan onze supersnelle topscorer Jeremy die deze kans zoals altijd benut en scoorde de 5-4. De winst lonkte de jongens voelden dat en gingen minder geconcentreerd spelen. De slotfase werd enorm spannend. heuvelland zette weer aan met hun 6 jarig talentje Pim Ploemen.
    Onze keeper Tom hield ons nog even in de wedstrijd door een paar katachtige reddingen, maar onze jongens waren bij hoekschoppen(indribbel) hun concentratie volledig kwijt en het heuvelland talentje maakte hier gretig gebruik van en de 5-5 en 5-6 vielen vlak achter elkaar. En de overwinning ging aan onze neus voorbij.
    Maar we zijn supertrots op onze jongens die echt een dijk van een wedstrijd speelden.
    In lange tijd niet meer zo een spannende wedstrijd meegemaakt..