KNVB beëindigd seizoen 2019-2020

Het amateurvoetbal is voor het seizoen 2019-2020 in een deceptie afgelopen. Naar aanleiding van de maatregelen rondom de corona-pandemie heeft de KNVB besloten alle competities te beëindigen.

Voorzitter Patrick Wiggerman vertelt (dit interview is telefonisch afgenomen, red.): “Dat is heel erg jammer, maar niet meer dan dat, laten we eerlijk zijn. Jammer dat de vele SV Simpelveld- leden juist nu het zo mooi weer is niet kunnen voetballen maar gelukkig heeft de meerderheid begrip voor de maatregelen die ons van hogerhand zijn opgelegd. Onze gedachten gaan uit naar hen die ziek zijn, mensen die een sterfgeval te betreuren hebben en naar de ondernemers die in zwaar weer zitten. In een periode van wereldwijde onrust met een onheilspellende ziekte die ook in Simpelveld slachtoffers maakt, is voetballen nog maar de belangrijkste bijzaak van de hele wereld. De dagen dat we weer lekker samen kunnen sporten komen weer, laten we ons daar aan vasthouden."

Dat juist nu het sportcomplex gesloten is, is erg jammer voor de SV Simpelveld. Maar er is ook positief nieuws te melden. “Vlak voor de beperkende maatregelen is de renovatie van de kantine gerealiseerd. Dat is schitterend geworden. Een commissie bestaande uit een aantal leden heeft na maanden voorbereiding de kantine eigenhandig omgetoverd tot een waanzinnig mooie locatie. Sommigen zeggen dat het op een sjieke brasserie of lounge-bar lijkt, maar het is echt wel een voetbal-home anno 2020. De dames en heren die dit ‘kunstje‘ geregeld hebben verdienen een enorme pluim. We kunnen niet wachten om samen weer het glas te heffen in deze prachtige ruimte en de eerste overwinningen van onze teams te vieren."

Patrick Wiggerman: “Rico Goffin, onze hoofdtrainer, deed de SV Simpelveld een hele mooie geste. Hij ziet zo lang als er niet getraind kon worden af van zijn financiële vergoeding. Dat bedrag mogen wij op zijn verzoek aan een nader te bepalen goed doel schenken. Heel erg mooi, we gaan ons zodra we kunnen, bedenken over een mooi lokaal project. Tot dan wensen wij iedereen veel wijsheid en sterkte op alle vlakken."

Het was lang onduidelijk of de competitie hervat zou worden. Hoe gingen de spelers en de technische staf hiermee om? We vroegen het trainer Rico Goffin.

“Dat is geen drama, wel een teleurstelling. Balen, niet meer dan dat want er zijn mensen ziek of overleden, dát is pas een drama! Maar op welk niveau je ook speelt, hoe hoog of laag je ook staat, je wil je competitie uitspelen. Ons eerste speelde een leuk seizoen met redelijke prestaties. Een jong team dat veel leert. Ik sprak mijn collega-trainer van RVU, koploper in onze klasse en het kampioenschap was binnen handbereik. Voor hen is dit een sportief drama, maar in deze tijden niet meer dan dat. In de periode dat we niet mochten trainen hebben we (samen met Jeroen Bergmans, red.) gesprekken met de spelers gevoerd over onze en hun toekomstplannen. Normaal doe je dat in de bestuurskamer. Nu via Skype. Een gekke gewaarwording maar dat ging best prima! En intussen hebben onze spelers zelf hun verantwoording genomen om fit te blijven voor als de competitie toch hervat zou worden. Via de groeps-app gaf ik wel eens wat tips, maar zeker geen schema. De een ging zwemmen, de ander fietsen of lopen. En over mijn geste aan de club, dat is de normaalste zaak van de wereld, we zoeken te zijner tijd samen een leuk doel. En tot die tijd, let goed op jezelf en je naasten en blijf gezond!"

Geplaatst op: 02-04-2020