Jubilarissen 2020 SV Simpelveld

  
Ook dit jaar heeft SV Simpelveld weer enkele jubilarissen binnen hun gelederen.
Gezien de huidige coronamaatregel is het op dit moment helaas niet mogelijk hen een feestavond aan te bieden en op gepaste wijze te bedanken voor hun jarenlange lidmaatschap van SV Simpelveld, maar is dit voor onbepaald tijd uitgesteld.

Langs deze weg willen wij toch even stilstaan bij de verdiensten van deze leden voor SV Simpelveld.


Ron Esser (40 jarig jubilaris)
Ron woonde in zijn jeugdjaren op de Molsberg, op een steenworp afstand van het toenmalige complex van SV Simpelveld. Het was dan ook logisch dat hij op 8- jarige leeftijd lid werd van SV Simpelveld. Na enkele jaren heeft hij even een uitstapje gemaakt om te gaan judoën. Het geluid van “het balletje trappen" was echter weer voldoende aanleiding om weer te gaan voetballen. Ron speelde vervolgens op alle pupillen-elftallen tot aan de A1.
Ron: “Legendarisch en uniek was de bekerfinale tussen de A1 en A2 van SV Simpelveld welke uiteindelijk is gewonnen door de A1".

Ron schopte het vervolgens nog tot het 1ste elftal en speelde onder de trainers Wim Vrösch en later Wiel Nix.
Ron: "Na enkele jaren ben ik het rustiger aan gaan doen en ben toen op het 3e-elftal gaan spelen. Onder leiding van Jo Kicken zijn we toen kampioen geworden".

De laatste jaren van zijn carrière heeft Ron op het 6e (vrienden)elftal gespeeld.

Ron: “Na mijn verhuizing naar Bocholtz ben ik steunend lid gebleven omdat ik trots ben op onze mooie vereniging".


André America (40 jarig jubilaris)
Op 8-jarige leeftijd is André lid geworden van SV Simpelveld. Nadat hij alle pupillen elftallen heeft doorlopen is hij doorgestroomd naar de senioren. Daar is hij meteen bij de selectie gekomen en heeft hij op het 1ste en 2e elftal gespeeld.

André: "Onvergetelijk was het seizoen 1992/1993 toen we zowel met het 1ste als het 2e elftal kampioen werden. Dit waren echte vriendenteams. Na de wedstrijden gingen we met z´n allen naar de cafés in Simpelveld om te feesten. Helaas ben ik tijdens de kampioenswedstrijd uitgevallen omdat mijn schouder uit de kom schoot".

André heeft het kampioenschap van 2003/2004 ook nog meegemaakt. Hij speelde toen op het 2e maar voor de kampioenswedstrijd werd hij gevraagd om het 1ste te versterken.

In 2007 maakte André zijn droomtransfer naar het destijds befaamde ‘Zesde´, een waar vriendenteam dat in het Heuvelland bij tegenstanders ook bekend stond onder de naam ‘The Dreamteam´. André werd tweemaal op rij ongeslagen kampioen met dit team.
Velen kennen André als de speler die door anderen versleten weggegooide voetbalschoenen een nieuw leven schonk. Hij plakte de zolen er met duckttape voor de wedstrijd weer vakkundig onder en met een spuitbus zwarte autolak liet hij de schoenen weer ‘shinen´ als nieuw om er vervolgens veelvuldig mee te scoren.


In 2014 heeft André zijn befaamde kicksen aan de wilgen gehangen.
André heeft zijn voetbalkwaliteiten doorgegeven aan zijn kinderen. Dochter Lonne heeft enkele jaren bij WDZ gespeeld en zoon Joep speelt op dit moment bij de JO10 van SJO ESB ´19.


Hub Reinders (25 jarig jubilaris)
Hub was er vroeg bij: in 1936 op 2-jarige leeftijd maakten zijn ouders hem al lid van SV Simpelveld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Hub bij de jeugd. Doordat hij sportte in de oorlog kreeg de vereniging extra voedselbonnen, die werden toen voor onderduikers gebruikt. Na de Tweede Wereldoorlog, in 1946, moest hij de vereniging verlaten omdat hij te jong was. Wettelijk moest je toen 16 jaar zijn om lid te zijn van een vereniging. In 1953 is Hub benaderd om weer lid te worden om samen met vrienden “ut dreide" te versterken.
Hub: “Wij zijn toen kampioen geworden met een doelsaldo van 213 goals voor en 13 goals tegen. Vervolgens ben ik op het 1ste elftal gaan spelen. Memorabel was de bekerwedstrijd tegen de toenmalige Nederlandse kampioen Rapid" (het huidige Roda JC, red.)

Tot 1960 is Hub doelman van het 1ste geweest. Om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen besloot hij te stoppen met voetballen. In 1971 is een team voor veteranen in het leven geroepen en heeft Hub zijn keepershandschoenen weer opgepakt. Zijn bijnaam waaronder hij in Simpelveld bekendheid geniet, “Zeeman", heeft hij te danken aan een Oostenrijkse doelman.

Hub: “Als veteranen zijn we vijf jaar ongeslagen geweest, maar we waren een zeer graag geziene gast bij elke vereniging omdat we ook een heel gezellige club waren. Uiteindelijk hebben we maar een club laten winnen. Een prachtige tijd".

Vanaf 1973 was Hub bestuurslid bij de veteranen. En van 1995 tot 2018 zelfs voorzitter. Hub is altijd zeer actief geweest binnen de veteranen. Zo organiseerde hij onder andere een Luikse markt en diverse droppingen.
In 1993 is Hub benaderd door toenmalig voorzitter Math Habets om voor de vereniging activiteiten te organiseren om zodoende geld te genereren. Zo is toen onder andere het kwajongconcours rond de kerstdagen georganiseerd, het “koeschijten" en het “fierljeppen" bedacht.
In 1995 is Hub samen met Funs Raijmakers gestart om de geschiedenis van de vereniging op papier te zetten. In 2009, met het 90-jarig bestaan was dit helemaal gereed.

Hub is ben nog steeds lid, en sinds 2011 erelid van de vereniging.


Jacob Breemen (25 jarig jubileum)
Jacob is onlangs met pensioen gegaan en kan dus nu meer tijd doorbrengen met zijn vrouw Annelies. Met laatstgenoemde heeft hij twee kinderen, Chantal en Ton. Samen kunnen ze nu nog meer genieten van hun kleinkinderen.

Jacob is al 25 jaar lid van SV Simpelveld. De manier waarop Jacob hier terecht is gekomen is opmerkelijk;
Jacob; “Ik speelde bij RKVV Huls. Met mijn zoon maakte ik toen de bizarre afspraak dat als ik mijn been zou breken we zouden overstappen naar SV Simpelveld".

Helaas gebeurde dit 25 jaar geleden. Een geluk voor de SV want zo kwamen Jacob en zijn zoon terecht bij SV Simpelveld. Hier is Jacob begonnen als grensrechter bij het team van zijn zoon en is zo met hem vanuit de jeugd doorgeschoven naar het tweede elftal. Na een aantal jaar is hij ook wedstrijden voor het eerste elftal gaan vlaggen en hier is hij nu al een flink aantal jaren een bekende en onmisbare schakel. Hij voelt zich bij het team betrokken. Jacob kan veel voetbal gerelateerde anekdotes vertellen met de kampioenschappen door de jaren heen als hoogtepunten.
 


Geplaatst op: 08-09-2020