Voortbestaan van de supportersvereniging van SV Simpelveld in gevaar!

De supportersvereniging van SV Simpelveld is in 1965 opgericht en bestaat dit jaar zodoende 55 jaar. In de beginjaren was de doelstelling van de supportersvereniging het steunen van de spelers van het 1ste elftal. In de loop der jaren is dit verschoven naar het steunen van alle elftallen binnen de SV Simpelveld, zowel senioren als jeugd. Als een team een activiteit wil organiseren kunnen zij altijd bij de supportersvereniging aankloppen voor een financiële bijdrage.

De supportersvereniging krijgt haar inkomsten uit de verkoop van loten tijdens de thuiswedstrijden van het 1ste elftal, de wekelijkse duitse lotto waarbij het reservegetal (Zusatzzahl) de winnaar bepaalt, en als laatste de contributie van de leden (ca. 40). Met deze inkomsten financieren zij de prijzen tijdens de thuiswedstrijden van het 1ste elftal (levensmiddelenmand, worst, eieren) en krijgen de teams een bijdrage voor hun activiteiten.

Gedurende de laatste jaren wordt het echter steeds moeilijker om de touwtjes aan elkaar te knopen. Daarnaast zijn er ook steeds minder vrijwilligers die werkzaamheden willen verrichten.

Na het overlijden van Mathieu Cransveld heeft Frans Franssen het voorzitterschap in 2001 overgenomen. Op dit moment neemt Frans alle werkzaamheden voor zijn rekening. Het spreekt voor zich dat ook de animo bij Frans tanende is en hij overweegt om te stoppen met de supportersvereniging.

Wat zou SV Simpelveld zijn zonder supportersvereniging? We moeten er toch niet aan denken dat het na 55 jaar afgelopen is met de supportersvereniging.

Op dit moment zijn wij zodoende druk bezig om vrijwilligers te vinden die de werkzaamheden overnemen.
Gaat het voortbestaan van de supportersvereniging ook jou aan het hart, meld je dan bij Frans Franssen (045-5440252) of Sjaak Quaedflieg (06-52502761).

Geplaatst op: 14-02-2020