Metamorfose kantine SV Simpelveld.

Dank aan vrijwilligers en sponsoren.

Van de nood een deugd maken. Zo is SV Simpelveld aan de Corona-crisis begonnen.

20 Jaar na de verhuizing van de Molsberg naar het huidige sportcomplex werd er een ‘kantine-make-over’ commissie gevormd. Enkele heren, leden, met een bouwkundige en/of technische achtergrond en enkele dames die de styling voor hun rekening namen.

Het bestuur van de SV werd lekker gemaakt met een prachtig uitgewerkt moodboard waardoor de verwachtingen al gelijk hooggespannen waren. Een kostenbegroting kreeg goedkeuring van het bestuur en het startsein werd gegeven. Een team van leden en vrijwilligers - door sponsor Bijsmans Schilderwerken voorzien van de nodige emmers verf - nam letterlijk de kwast ter hand om de kantine van plafond tot vloer onder handen te nemen. De nieuw gestylde bar vormt het middelpunt van de kantine, met een unieke creatieve achterwand, fraai betegelde toog met trendy verlichting. Met name de achterwand, vormgegeven door Eigenhoutje uit Simpelveld, springt qua originaliteit in het oog.
Nieuw meubilair en fraaie originele belettering (‘Sjun Zumpelveld geet boavenaal’, naar het befaamde ‘clublied’ van Simpelveld, red.) aan de glazen schuifwand, om te voorkomen dat bezoekers zich de neus stoten, en de door Venetian Blinds geschonken screen/zonwering, maken de renovatie compleet.

Het eindresultaat mag er dan ook zijn. Wie na een paar maanden de kantine weer bezoekt, staat perplex! Zoals bezoekers terecht opmerkten; “Dit is geen gewone voetbalkantine meer maar een soort brasserie waar je met plezier enkele leuke uurtjes wilt doorbrengen”.

Voorzitter Patrick Wiggerman is in zijn nopjes met het resultaat: “In deze periode waarin ons leven gepaard gaat met aanpassingen en beperkingen, zien de leden en supporters van SV Simpelveld elkaar minder vaak dan gewoonlijk. Het
tweewekelijkse bezoek aan een wedstrijd of het op vrijdag bij de training een drankje doen met vrienden is er even niet meer bij. De mensen die de kantine zo prachtig gemaakt hebben, hadden we al lang en breed willen bedanken, samen het glas willen heffen op het resultaat en degenen die hun steen bijgedragen hebben aan dit moois, met naam en toenaam willen noemen! Daarom dat we graag van de mogelijkheid gebruik maken om het voorlopig in een artikel te doen. Complimenten!
Want zeg nou eerlijk, dit is iets om trots op te zijn. En als we ons allemaal aan de regels houden zal de dag dat we weer samen ‘ene kunnen drinken’ en naar een pot voetbal kunnen kijken van de kinderen of senioren, snel weer komen! Tot dan is een groot woord van dank, ook aan onze sponsoren die dit mede mogelijk maakten, op deze plek op z’n plaats.”

Geplaatst op: 15-10-2020