‘Driving home for Christmas bij SV Simpelveld‘

“Wat was dít leuk…" De bestuursleden van SV Simpelveld zijn er nog stil van. We schrijven vrijdagavond 11 december jl, 21.30 uur.
Tijdens het opruimen genieten de dame en heren van het bestuur na van een unieke, hartverwarmende, gebeurtenis.
“In oktober werd het contributiegeld geïnd, terwijl we onze leden dit jaar vanwege de pandemie amper iets leuks en sportiefs kunnen bieden. Tijdens een vergadering werd de vraag gesteld of we met Kerst ‘iets leuks‘ voor onze leden konden doen. Nou, toen gingen bij enkelen de Kerstbellen rinkelen en werd er in anderhalve maand tijd een geweldige avond georganiseerd" aldus een tevreden voorzitter Patrick Wiggerman. “Want om ons er met een digitale Kerstkaart vanaf maken, dat is niet des SV Simpelvelds!"
Wiggerman was in de uren hiervoor nog Patrick Weihnachtsmann. (“Die … baard zakt me steeds af.")
Iets leuks organiseren in deze tijd is praktisch onmogelijk, vooral als je je leden wilt uitnodigen. Toch werd er een ‘Kerst Drive Inn-comité in het leven geroepen om de mogelijkheden eens te bespreken. Het zou mogelijk moeten zijn om in een sfeervolle omgeving, mensen die in de auto langsrijden, een cadeau te schenken. Er werd informatie ingewonnen bij GGD, bij de Gemeente en de Coronamaatregelen werden onder de loep gehouden. Als het binnen de poorten van het SV Simpelveld sportcomplex zou plaatsvinden, als iedereen in de auto zou blijven zitten, er geen alcohol aangeboden zou worden en ook de organisators zich aan de afstand regels zouden houden, zou het moeten kunnen. Klinkt niet zo heel ingewikkeld toch?

Ze gezegd zo gedaan. Alle leden werden met hun gezinsleden uitgenodigd. Er werd gehoopt op 100 deelnemers, het werden er minimaal dubbel zo veel. Het plein tussen de kantine en veld 3 werd ingericht als een Winterwonderland, alleen sneeuw ontbrak. Er klonk gezellige Kerstmuziek en er stond een bosje van kerstbomen (uit tuinen van bestuursleden en aangeschaft bij lokale aanbieders) voorzien van tienduizenden lampjes. Metershoge clusterverlichting in de ballenvangers (“We kregen appjes uit Bocholtz en uit Eys met de vraag wat er te doen was dus deze laten we tot Driekoningen branden”). Een chocolademelkkraampje, een souvenier-châlet en een knus Kerstmannehuisje - met veel oog voor detail ingericht met zelfs een hertenkop aan de muur - zorgden samen met de nodige vuurkorven voor een sfeervol decor. Dit gecompleteerd door hoofdsponsor Slangen Reizen die een enorme touringcar langs het kerstlandschap manoeuvreerde. Versierd met de nodige kerstbomen en uiteraard veel lichtjes werd er vanuit deze bus aan iedere gast een presentje in de vorm van een tegoedbon voor een tripje met Slangen Reizen aangeboden.
“Om verkeersopstoppingen te voorkomen waren alle deelnemers ingedeeld in tijdsblokken van een kwartier en dat liep als gesmeerd. Sommigen hadden zelfs hun auto van binnen gedecoreerd met lichtjes. Bij aankomst merkten we al meteen dat de mensen zeer enthousiast waren, dit moois hadden ze wellicht niet verwacht.” Eenmaal op het terrein aanwezig kreeg iedereen een chocomel. Stapvoets rijden de gasten langs de Slangen Reizen bus. De bocht om en dan oog in oog staan met de enige echte Patrick Weihnachtsmann met zijn charmante Kerst-Elf Ria de cadeaus uitdeelt. “Ieder SV Simpelveld-lid krijgt een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte mok. Ieder gezinslid dat mee komt krijgt een goed gevulde zak met fruit en snoep. De moeders krijgen een lekker warme sjaal cadeau. Door de rookwolken vanuit de vuurkorven rijdt men door het Kerstbomenbosje langs het souvenierchâlet waar nog snel wat leuke SV Simpelveld kerstkado’s gekocht kunnen worden. “Wat is iedereen enthousiast, je merkt echt dat de mensen blij zijn dat er nog eens iets leuks georganiseerd wordt, al duurde het maar 60 meter en 4 minuten. Wat een mooie reacties”, aldus een van de heren van het ontvangstcomité.
Exact volgens planning verliet tegen 20:45 de laatste auto ‘de levende Kerstkaart van Simpelveld’. Bedankjes en complimenten van leden blijven via Whatsapp binnenstromen. “Dat het leuk zou worden wisten we, maar dat de mensen zo dankbaar, verrast en gelukkig reageren, dat is echt niet te beschrijven. En dan mogen we diverse sponsoren (die niet genoemd wilden worden, red.) die voor alle lekkers, de sjaals en de verlichting zorgden niet vergeten te bedanken!
“ ‘It’s the most wonderful time of the year, zingt Andy Williams. Dat hebben we onze leden heel even kunnen laten beleven, en zij ons, dat fijne ouderwetse familiaire SV Simpelveld gevoel.” Dat belooft wat voor 2021…..

Fijne Feestdagen!

Geplaatst op: 18-12-2020