Wanneer speelt het Nederlands Elftal tijdens het EK !


Helaas ging het Europees Kampioenschap voetbal in de zomer van 2020 niet door vanwege het coronavirus. Het toernooi is verplaatst naar 2021 en het Nederlands Elftal is aanwezig!
Welke data kun je alvast in de agenda zetten? In dit artikel zetten we alle speeldata overzichtelijk voor je op een rijtje.
Poulefase 

Oranje is op het EK ingedeeld in Poule C bij Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië. Op papier zou Nederland deze groep zeker moeten overleven aangezien de eerste twee landen + de vier beste nummers drie doorgaan naar de knock-out fase. Wanneer speelt Nederland precies? 
 
Datum & Tijd Speelstad Thuis Uit
Zondag 13 juni 21:00 Amsterdam Nederland Oekraïne
Donderdag 17 juni 21:00 Amsterdam Nederland Oostenrijk
Maandag 21 juni 18:00 Amsterdam Noord-Macedonië Nederland

Knock-out fase

Mocht Oranje de poulefase doorkomen, waar we wel vanuit gaan, dan speelt het (afhankelijk van plaats 1 of 2 in de poule) op een van de volgende data.

De nummer 1 van Poule C speelt op 27 juni om 18:00 in Boedapest de achtste finale tegen de nummer 3 van poule D, E of F. Mocht Nederland tweede worden dan speelt het op 26 juni om 21:00 in Londen tegen de nummer 2 van Poule A. De kans is groot dat het dan Italië treft.
Bekijk ook het complete EK schema.

Alle optimisten kunnen ook de finale alvast in de agenda zetten. Zondag 11 juli om 21:00 is het nieuwe Wembley toneel van de EK 2021 finale. Hopelijk zien we het Nederlands Elftal dan spelen.
 
 


Geplaatst op: 28-05-2021